Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fischer Anna Aini

Fischer Anna, Aini vagyok. A nevem jelentése tavasz, virág, ami azt fejezi ki számomra, hogy valami friss, valami berobbanó, vidám, valami ami felébreszt. Igyekszem én is ilyen lenni a színpadon. :) A táncomra leginkább a dinamika jellemző, szeretek improvizálni, jobban is mint koreográfiákat táncolni, mert úgy érzem, ilyenkor táncolod azt, ami tényleg belőled jön. Stílusilag kedvencek: raqs sharqi, andalúz, saidi.
A táncot Nemesdy Kriszti, Kikkánál kezdtem tanulni 14 évesen, és kisebb nagyobb megszakításokkal 3évig jártam hozzá. 2008-ban, 18 évesen kerültem Szegedre, ahol gyógyszerésznek tanulok. Itt Szegeden kezdtem igazán komolyan venni a táncot, Kiss Ági, Samirának és Mayurának köszönhetően. A Samira hastánc csoportnak vagyok jelenleg is tagja, amely több országos versenyen ért el helyezéseket, legutóbb, amikor már én is csatlakoztam hozzájuk, a kecskeméti hastáncversenyen lettünk profi csoportos kategóriában 2. helyezettek. Az Iapontra Bellydance tagja 2010. nyara óta vagyok, még kis újonc. :)
Akik még nagy hatással voltak rám: Tóth Bea, Amaraya – akihez egy gyönyörű nyáron át jártam táncolniJ, Randa Kamel, Nieto Mercedes, Székely Maya, Zoe Jakes… és az összes táncos szinte, akit láttam táncolni. :)

Versenyeredmények:
I. Kecskeméti hastáncverseny: 2. helyezés – amatőr szóló kategória (+profi csoportos 2. hely)
II. Gyöngyösi hastáncverseny: 1. helyezés – középhaladó szóló kategória
IV. Békéscsabai hastáncverseny: 3. helyezés – középhaladó szóló kategória (improvizációval)

Ha szeretnél elérni:
amylienn@gmail.com


Füvesi Dóra Saira

Füvesi Dóra vagyok. Hastáncos nevem Saira (kiejtése: Zaira, vagy Szaira), jelentése örök vándorló, mindig vidám.

2006-ban kezdtem el táncolni, Szentesen a Fata Morgana Orientális Tánciskolában Nagy Mariettánál. 2009 januárjában négyen abbahagytuk a táncot oktatónkkal, és megalapítottuk az Iapontra Bellydance hastánccsoportot, mely azóta is sikeresen működik, járunk fellépésekre és versenyekre, baráti tárasaággá kovácsolódtunk. Ezzel egyidőben elkezdtem tanítgatni egy kisebbekből álló csoportot, ami a mai napig sikeresen működik és már több fellépésen is túl van, ők a Pillangó hastánccsoport. 2010 elejétől egy felnőtt kezdő csoportot is tanítok.

2009 júliusától 2009 novemberéig Budapesten tanultam Balla Tünde Azizánál, és elvégeztem a PL 2597 számú FAT akkreditációval rendelkező képzést, amellyel hastánc, orientálistánc-oktató képesítést kaptam. Ezúton is szeretném megköszönni Tündének mindazt a sok támogatást és segítséget amit kaptam tőle.

2009 szeptemberében csatlakoztam Szegeden a Samira hastánccsoporthoz Kiss Ágnes vezetésével, és a Mayyadah hastánccsoporthoz Mayura vezetésével. Jelenleg is aktívan táncolok itt. A Samira hastánc honlapja: www.samirahastanc.hu

Nagyon sokat jelent számomra a tánc, energiával és boldogsággal tölt el. Szeretek táncolni, nap, mint nap új mozdulatokat felfedezni, kifejleszteni, és mindezt átadni másoknak.


Ha szeretnél elérni:
tel.: 0630/3747387
lileycat@yahoo.com
www.sundance.gportal.huMuskó Lilla Adara


Muskó Lilla vagyok. 2006 májusában kezdtem el táncolni a Fata Morgana Orientális Tánciskolában Csongrádon. 2006 nyarától a Sultana fellépőcsoprt létrejöttétől ennek tagja voltam.

A tánc által sokkal nyitottabb, felszabadultabb lettem. Sok új embert ismertem meg, rengeteg jó élményben volt részem, az évek során különböző tapasztalatokkal és fellépési rutinnal gazdagodtam.
Mottóm: "Élj, táncolj, szabadulj fel!"

2008. november 17-én volt az utolsó fellépésem a szentesi Madárfesziválon a Fata Morgana táncosaként. 2009 januárjában részt vettem az Iapontra Bellydance megalapításában, amit azóta fejlesztünk és népszerűsítünk a lányokkal.


Ha szeretnél elérni:
tel.: 0630/9977701
lillaj.zse@gmail.com


Nagy Erzsébet Badra


Nagy Erzsébet vagyok, a hastáncos nevem Badra, ami teliholdat jelent. Elsősorban, bárki bármit is gondol, nem alakbeli hasonlóságunk alapján, hanem azért választottam ezt a nevet, mert a Holdnak rengeteg arca van, és engem is elég nehéz kiismerni.

2006 februárjában kezdtem el táncolni a Fata Morgana Orientális Tánciskolában.
2006 szeptemberében abban szerencsében volt részem, hogy felléphettem az Enta Omrin (Tia őszi hastáncgálája). A hastáncvilágban való járatlanságom miatt sajnos akkor még nem fogtam fel, mekkora megtiszteltetés is ez valójában. Azóta is rendszeresen lépünk fel társainkkal városi és magánrendezvényeken, falunapokon.

Utolsó fellépésem a Fata Morgana táncosaként 2008. december 6-án volt. Az iskolától való leválás után, 2009. január végétől az Iapontra Belydance tagja vagyok.


Ha szeretnél elérni:
tel.: 0670/2622315
nelisabeth23@gmail.com


Tomaskó Bernadett Faridah

Nevem Tomaskó Bernadett, művésznevem: Faridah, Fareeda - jelentése: egyedülálló, páratlan, értékes gyöngyszem. 1991. június 7-én láttam napvilágot Szentesen. Általános iskolai tanulmányaim során számos tevékenységet, hobbit kipróbáltam, mire rátaláltam a hastáncra. 2006 májusában kezdtem el táncolni Szentesen a Fata Morgana Orientális Tánciskolában Nagy Mariettánál.

2008. december 6-án táncoltam utoljára a Fata Morgana tagjaként Csongrádon. Jelenleg az Iapontra Bellydance tagja vagyok.


Ha szeretnél elérni:
tel.: 0630/6846275
tomaskobernadett@gmail.com